2017. december 11., hétfő

Elhavazva


El vagyok havazva pedig nem is havazik, kiérti ezt?!? :))) Minden nap tudnék írni, de rendszerint már nincs kedvem mikor lenne lehetőségem. Szokogatom az ittet, hogy tökértelmesen fogalmazzak :)) A gyerekek változatlanul szeretnek itt lenni, szeretik az iskolát, én változatlanul szeretek itt lenni de egy-egy gyenge pillanatomban inkább pakolnék. Az idő rohan, egyszerűen mióta itt vagyunk dupla olyan gyorsan telik az idő és ez nagyon-nagyon nem tetszik nekem. Apa dolgozott pár napot, itteni magyar vállalkozó hívta segítségül, akikkel egyébként is minden hétvégén közös programunk van, én közben élveztem a csendet anyussal. Gyakorolgatunk a jövőbeni vállalkozáshoz de nem akarnak sikerülni a dolgok úgy ahogyan mi szeretném, egy foodtruckot szeretnénk és benne gyrost árulni sütkumplival de ez a büdös pita nem akar sikerülni, vagy nem nyílik szét vagy túl kemény lesz a külseje vagy túl ropogós a széle namármost vagy túl sz@r a recept vagy túl vacak a sütő vagy egész eccccerűen (igen tudom, hogy nem így kell írni) mi vagyunk túl bénák :)))))


.......és, hogy miért pont ez? mert nagyon megtetszett. Előszöris azért mert nem vagyok kötött, nem kell korán kelnem amit köztudottan utálok és nem kell hétvégén dolgoznunk, kivéve ha bekerülünk valami jó kis hokimeccshez vagy ilyesmi, mert ismerős elmondása szerint ahova ő jár általában három foodtruck jelenik meg és a meccs felénél elfogy a kajájuk, nem tudja három truck úgy felpakolni magát, hogy elég legyen, másodszor pedig azért mert itt ez menő, és baromira igény van rá, harmadszor nekem a vendéglátás az életem és végül de nem utolsó sorban, mert a motel amit otthonról tök jó ötletnek láttunk itt már nem tűnik olyan jónak, nem akarok non-stop szolgálatban lenni, ebből már kiöregedtem azért, szóvala  kis tervünk az, hogy a truckkal odamegyünk a helyre 10 körül és ha elfogy amit vittünk de legkésőbb négykor irány haza, csak az a borzadály pita sikerülne :)

.......és ki ne hagyjam édes Hancsim szülinapját, mert ugyebár a 6 az mégiscsak 6 és ő már nem az én kisbabám, megnőtt :( kislány lett ......... valamiért az elmúlt hetekben nagyon anyás lett aminek roppantul örülök mert van akit még babusgatnom

2017. november 29., szerda

Suliról

....... Azt még nem említettem, hogy a vízumunk egyszercsak majd lejár és vagy meghosszabbítják vagy nem ........ na meg van még ez a menni vagy maradni érzés a lelkembe ........ de tudjátok mit sajnálok az egészben a legjobban, mármint ha vissza kell mennünk vagy visszamegyünk, hogy a gyerekeket vissza kell vinnem azokba az iskolákba, a stresszneveldébe .......ma Hollyval kettesbe csajos napoztunk, vásároltunk és közben próbáltam a legfontosabb infókat kiszedni belőle.

-Szeretsz itt lenni?
-Igenis meg nemis.
-Miért igen és miért nem?
-Mert itt mindenki kedves, mindig mosolyognak és segítenek, mert meleg van és óceán. A tanárok soha nem kiabálnak, mikor reggel köszönnek kedvese nem csak azért köszönnek mert kell. Anya ha valaki hibázik, nem kiabálnak nem nevetik ki hanem segítenek neki, mindenki.
-És miért nem?
-Anya nincs olyan amiért nem szeretek itt lakni csak hiányoznak a barátaim.

..... és gyerekek tényleg így van, akármelyik bal lábammal kelek fel, reggel Hannát egészen az osztályig kísérem és boldogan , mosolyogva jövök ki, hihetetlen de igaz, ha nem személyesen tapasztalnám nem hinném el ..... és tudjátok itt sz@rok bele az egész tökéletes magas szintű oktatásban Ausztriába és Magyarországon és üzenem boldog a gyerekem és ez mindennél többet ér a világon ........ mi volt Ausztriába? elmondom! végig azt hittem, hogy a gyerekkel van a baj, mert egy merő hiszti, mikor kijött az iskolából csak úgy bevágta az autó ajtót és 75%-ban hazáig puffogot, volt, hogy meg lehetett kérni valamire,volt,hogy nem, volt, hogy a testvéreivel volt agresszív, volt, hogy apró semmitmondó dolog miatt sírta el magát ....... és itt vagyunk 1 hónapja járnak iskolába és boldog és jókedvű, bármire megkérhetem, ágyba hozza a reggelit ........... nem fér a fejembe, nem tudom felfogni, hogyan lehet valakinek fontosabb a magas szintű oktatás minthogy a gyereke boldog legyen, és gyerek legyen úgy ahogy kelllllllll.

Ármin első osztályos volt Ausztriába a második héten az idióta barma mert nem tudom embernek hívni az ilyent szomorú smilet nyomott a fiam munkájára, a második héten!!!!!!!!!!!!!! hogy rohadt volna le a keze! Úgy elvette a kedvét a tanulástól, hogy egész évben nem kommunikált a tanító nénivel, így szó szerint ahogy írom. Minden tanulót egyformán kezelt illetve aki jó volt azt szerette aki nem azzal nem foglalkozott mert problémás volt neki, és otthon 10-ből 9 ilyen .............. Az idén újra elsős lett volna ...... itt berakták második osztályba még így nyelv ismeret nélkül is, mondtam, hogy még nem tud olvasni nem ismer minden betűt csak számolni tud, azt válaszolták amikor bele is szerettem a tanitó nénibe, hogy naés 4. végére megtanulja ............. Ennnnnnyi!!!! Majd megtanulja a saját ütemében. Otthon nem érdekelt, hogyan tanulnak, mindig azt mondtam az a lényeg, hogy ne bukjanak meg a többi le van sz....a , itt meg abszolút nem kell aggódnom, imádják az iskolát.

Szóval üzenem mindenkinek, Amerikában az oktatás klasszisokkal jobb mint Ausztriába vagy Magyarországon!!!!!

2017. november 17., péntek

Hálaadás a suliban

Belecsöppentem a szülői munkaközösségbe. Ma hálaadásnapi ebéd volt Ármin osztályában, szerdán volt Hancsinál és Hollynál is. Ma sikerült pár képet lőni. Hoztam nektek is megmutatni milyen szuper környezetben tanulnak a gyerekek. Az első pár kép az iskola udvaron ..... az étkezőnek van kinti része is és ebéd időben be lehet menni velük ebédelni :) (imádom)


Aztán a következő képekben pedig az osztály. Két tanterem egyben van de mégis külön és minden két tanteremnek van saját mosdója.Katt a képre és látjátok nagyban :)

2017. november 10., péntek

A zűrzavar és káoszhegyen túl ..................

egyenruhásak vagyunk :)
......................dimbes dombos látvány tárul elénk az út néhol hepe-hupás néhol kezd simának tűnni de elég kanyargos, várom, hogy végre révbe érjünk és zökkenőmentesen élhessük a mindennapokat, de még baromi távol van a rév .......  amíg ez bekövetkezik írok pár szót az elmúlt napokról.

Hétfőn elkezdtük az iskolát .....végreeeee, olybá tűnik, hogy ez gördülékenyen sikeredett.

Holly mint azt már otthonról sejtettem kettő nap alatt maga köré gyűjtötte az egész osztályt. Mikor eldöntöttük, hogy jövünk hallani sem akart róla, első két beszélgetést végig zokogta, majd az ötödik alaklommal sikerült többé kevésbé meggyőzni, szóval Ő az akit abszolúte nem féltettem, Ő az a  gyerek akit ha a sivatag kellős közepén lerakok tíz perc múlva barátokat szerez ....... ez be is bizonyosodott.

Ármin, nos hát Ő ........ már írtam róla régebben, aki olvassa a blogom az tisztában van vele, hogy Ő nem egy átlagos kisfiú, érzékeny....... baromi jó szimpátia radarral, én még ilyent nem láttam de érzi, tudja, ha valaki nem őszintén közelít hozzá, nos aki nem az akár meg is feszülhet a gyerek nem áll vele szóba, számtalan kellemetlenség volt már ebből, például, hogy az első osztályt végig tolta úgy Ausztriába, hogy nem szólt a tanító nénihez, neee ne is mondjatok semmit ..... most szeptemberben, hogy újra kezdte az elsőt még Ausztriában ugye ez a tanító néni szimpatikusabb volt neki, minimális kommunikációra hajlandó volt vele .......... nos ez a gyerek ez itt kinyílt....... kinyílt mint a tubarózsa. Első nap mikor mentünk mindenkit a helyére kísérni, Ármin berobbant az osztályba, gyorsan kezet nyújtott a tanító nénijének és azt mondta: -hi .........majd ment befele az osztályba és kereste hova üljön le ........ állam leesett, komolyan mondom ott álltam egy helyben és forogtam a férjem a tanító néni között, hogy most mi vaaaaan???

A legkisebb ugrifülesem Hannicsek meg itt ül mellettem és angolul csacsog :O persze Ő minden reggel csakúgy mint Ausztriába itt is eljátssza a hattyúk halálát, hogy Ő nem akar bemenni, hogy Ő haza akar menni velem ,stb.stb.stb. De mindezek ellenére már három barátnője van és egy kisfiú aki beszél németül.

Mindent megér az, hogy minden értsd minden nap széles mosollyal jönnek ki és csak mesélnek és mesélnek. Ma iskola után be kellett mennünk és el vannak bűvölve a gyerekektől, hogy Holly milyen ügyesen beszél angolul, hogy Árminnak amit mondanak szinte mindent megért, a mai feladatot hiba nélkül megcsinálta, adott volt 4 betű és hozzá kellett ragasztani azokat a képeket amik b-vel kezdődnek, megcsinálta, hogy hogyan nem tudom. Hannát pedig azt mondták ne féltsem mert szívni fogja magába az angolt. Akitől a legjobban féltem Ármin volt, ha nem másért akkor már ezért megérte ez az út ez a költözés, barátai vannak, a tanító nénivel kedves és kommunikál és nem csak vele hanem azzal is akivel angolt tanul, a mai nap ennél jobb hírt nem is kaphattam volna, minden rossz minden nehézség eltörpül ...... és mikor megkérdeztem, hogy Ármin ez most, ez most mi? Ausztriába nem beszéltél senkivel itt meg mindenkivel szóba állsz, a zárkózott érzékeny kisfiúból te lettél a barátságos kisfiú? ......-Anya, mert itt mindenki kedves. (teljesen hülyének néznek szerintem elmondtam vigyázzanak Árminnal mert elég érzékeny, zárkózott és ha erőltetik amit nem akar, olyan falat húz, hogy nincs az az isten aki lebontja, és ha valami van engem hívjanak mert rajtam kívül senki nem tudja megnyugtatni, ehhez képest a gyerekem mindent megcsinál amit mondanak neki, mindenkivel kommunikál :O rettentően boldog vagyok)


2017. november 4., szombat

Vagyok- vagyok vagyogatok

Amikor belevágtunk ebbe a "kalandba" tudtam, hogy nehéz lesz. DE ez így élesben sokkal sokkal nehezebb, ha pontosan akarnék fogalmazni.......  JÓL FIGYELJ te ott a képernyő előtt!!! Csukd be a szemed menj le alfába és gondold azt, hogy mennyire lehet nehéz, majd azt "szorozd meg a végtelennel, helyezd az örökkévalóságba és belepillanthatsz abba, amiről beszélek."


De egy élmény itt lenni. Tudom azt is ha netán visszamegyünk irgalmatlanul hiányozni fog. De ha úgy érzem, hogy a depressziót táplálom vele akkor nincs értelme, azt vallom, hogy minden testi betegségnek lelki az oka, nem akarom betegíteni a lelkem. Ne gondoljátok, hogy sajnáltatom magam, csak őszintén leírom ami bennem kavarog és máris segít ........ Hálisten nagyon sok segítséget kapok és a sok üzenet baromi jól esik az olyan kalandvágyó emberektől mint mi. :) Fél évet adtam magamnak, hogy beleszokjak, hogy élvezzem, ha nem hát nem!!! Akkor hátra arc!

Nem fogom kudarcként megélni egy percig se gondoljátok, már csak ettől a negyvenakárhány naptól rengeteg kaptam/tanultam. Iszonyat feszegetve voltak a határaim de túléltem........túléltem, hogy első nap amikor átvettük a házat lekapcsolták a villanyt mert az előző lakó olyan nagy tartozást hagyott itt, 36-38 fokban iszonyú párában nincs légkondi, a medence tiszta kosz, felejtsd el, hogy belemész, nincs hűtő és még telefont sem tudsz tölteni, .....na aznap!!! aznap volt egy olyan pillanat, hogy leültem a gardróbba ahol senkisem lát és zokogtam, hihetetlenül hangzik de minden értsd minden erőt kivett belőlem.............. túléltem, hogy napokig csak matrac volt a házba, hogy napokig nem volt mire leülni, hogy napokig nem volt tv nem volt net, olyan hülyén hangzik mert ha megvan mindenünk legyintve azt mondjuk, semmi gond ...... de átélni más tészta ................. Az első napok nagyon nagyon megviseltek de a kommentjeitek az üzeneteitek, erőt adtak és magamba tudom, hogy meg kell próbálnom hogy esélyt kell adnom hiszen nem véletlenül döntöttünk így.

“Tudod , hogy miért nehéz , hogy boldogok legyünk? Mert nem vagyunk hajlandók elengedni a dolgokat, amik a szomorúságot okozzák.
Tehát miért kapaszkodsz olyan dolgokba, amik szomorúságot okoznak? Kérdezd meg magadtól! Néha tudatosan választjuk a boldogtalanságot, mert nem tudjuk elengedni.
Vagy éppen nem is tudunk erről, csak éppen még nem vetettünk egy jó kemény pillantást az életünkre, hogy rájöjjünk, mit kell kivágni.

Szóval én most megpróbálom kivágni ........ elengedem, elengedem apukámat és apósomat is aki a mai napig elsőként ugrik be ha főzéssel kapcsolatos kérdésem van, igyekszem csakis a szép dolgokra koncentrálni és igyekszem visszaemlékezni arra amiket mondott.

Mostanában elég tűrhetőre összeszedtem magam, csinálok egy videót is, talán elvisel a képernyő :)))
2017. október 28., szombat

Az erő velem van

Olyan érdekes ez ........... mindig mikor jön az érzés, hogy na most nagyon hazamennék, olyankor mindig felbukkan egy-egy ismerős arc. Egy ismerős arc aki azt mondta, hogy -Aki nem lép az nem indul el. Vagy egy másik arc aki azt mondta - Ez igen, nagyon bátrak vagytok és minden jót kívánt és érezted, hogy nem csak úgy általánosan mondja hanem úgy is gondolja. A harmadik arc aki az én főnökasszonyom volt, mikor elköszöntem tőle kérdeztem, hogyha visszajövök akkor lesz egy állása számomra, Ő azt válaszolta lesz de te nem fogsz visszajönni............erre csak azt tudom mondani magamnak, hogy huhhhh ..... ennyire ezt sugároztam? ennyire magabiztosnak tűntem? ..... és igen rohadt magabiztos voltam és piszkosul erős, de hol van akkor most ez az énem???? jön! érzem, hogy jön és tör felfelé ................ ehhez sokat kell noszogatnom saját magam természetesen és tudjátok mi segít sokat? az, hogy élek!!! hogy minden reggel felébredek!!! hogy együtt van a családom és egészségesek vagyunk!!! hogy apukám biztos csúnyán néz mikor azt látja amit pár napja látott belőlem!!! Ő nem ezt akarná, szerette, hogy mindig tudtam mit akarok, hogy mindig erős vagyok és magabiztos .......... ha azért kellett itthagynia, akkor baromira nem ezt akarja látni. Szóval még kicsit lent a sötétben de török felfele. DEEEE !!!! Túl rövid az élet ahhoz, hogy boldogtalan legyek ha nem tudom megszokni ha nem tudom bizonyos dolgokon túltenni magam, nem alkuszom meg, sohasem tettem és nem most fogom elkezdeni ....... mérlegelek és ha kell visszafordulok!

Köszönöm a szavaitokat , szörnyen jól esnek és megannyi erőt adnak!!!

Hollyval beszélgettünk, 10 éves, Őt már be lehet vonni mindenbe és úgy érzem, hogy kell is mert fölöttébb jól esik neki. Vele nagyon megváltozott minden az utóbbi időben, olyan felnőttes lett olyan nagylány, este mikor alszik bemegyek betekarom és összeszorul a szívem ❤ megnőtt!!! piszkosul elrohant az idő, már nem kislány és innen nincs visszaút 😩 nagyon büszke vagyok rá ...... szóval beszélgettünk, hogy mi van ha mégis visszamennénk, de azt mondta -anya én már nem szeretnék. A terv mondjuk részemről nem véglegesen szólt. Majd meglátjuk mit dob a gép :)

Ami a legfontosabb, legaktuálisabb mondásom most az,hogy :SOHA NEM VESZÍTEK!!! VAGY NYEREK VAGY TANULOK BELŐLE!!!

2017. október 24., kedd

HEMI a motor ;)

Szóval bemutatom nektek a családunk új tagját illetve már pár hetes ............ Otthon sokáig volt vágyam egy ilyen autó még ifju koromba de aztán átálltam az Audi fanok közé és az A6 volt évekig az én kis barátom ...... imádom és a szívem szakadt meg, hogy ott kellett hagynom de hát ezt dobta a gép ..... itt sajnos a kombi autó ritka mint a fehér holló én pedig sedant soha nem vennék. Szóval itt aki nagy autót akar az SUV-t vesz. Mivel apjuk erősen Audi ellenes így a Q7-ről letettem. Így lett egy kis Hemi motoros vadállatom :))) Ő lenne a kispajti.ÚI.: Egész jól vagyok már, nagyjából mindent megvettünk ami egy házba kell és valahogy visszaadta a komfort érzést már csak a barátok hiányoznak cefetül.......... de jönnek és látogatnak mert megígérték.2017. október 19., csütörtök

Rendezetlenül

  Egyrészről aki olvas/ismer az tudja nagy vágyunk volt, hogy itt éljünk évek óta gondolkodtunk rajta de én nem tudtam otthagyni a családom, apukámat pedig nem lehetett volna rábírni a költözésre, aztán beteg lett és itthagyott .......... akkor gondolkodtunk hogy eljövünk, anyut megkérdeztük benne volt, hogy jön velünk és tesómék is,  aztán apósom két szívroham után nem tudott többet dolgozni, segíteni kellett neki, mindenhogyan, sokat volt nálunk de egy cseppet sem bántam, szerettem ha ott volt, sokat segített a gyerekek körül is és nem voltam egyedül, de egy alkalommal mikor hazament szívelégtelenség jött és győzött felette, ő is itthagyott, mindketten tudták mennyire idevágyunk, mióta készülünk idejönni és sokszor úgy érzem mióta itt vagyunk, hogy miattunk haltak meg, hogy mi ide tudjunk jönni. Ilyenkor nagyon le tudok csúszni hangulatilag és szó szerint az ágyból felkelni sincs kedvem.

Másrészről meg mikor belegondolok, hogy Ausztriába már mindenünk megvolt, 12 év kemény munkája és mondhatom azt bátran, hogy szinte semmi nem hiányzott az életünkből, erre fogtuk magunkat és mindent feladtunk, mindenünket eladtuk és idejöttünk, nincs semmink :( egy két bútor amit idáig vásároltunk, az autó, bicikli ..... ennyi ....... sokszor felteszem magamnak a kérdést, hogy miért? MIÉRT akartam én/mi ezt? Kijöttünk a komfort zónánkból és most nagyon megbosszulja magát az, hogy miért nem volt nekünk jó az ami ott volt. Kimentem a faluba és mindenki ismert, mindenkinek volt pár szava hozzám, átjártak a gyerekek barátai, bármikor átugrottam Magyarországra és végül de nem utolsó sorban, napi szinten kommunikálhattam a barátaimmal és találkozhattam velük bármikor, itt nincsenek barátok itt nincs senkink, (igaz az ember a családjával van, egészséges mindenki és ez kell, hogy boldogságot adjon nem a magunk mögött hagyott dolgok)

......... és tujátok nem jön az az érzés, hogy szeretek itt lenni, hogy örömmel vásároljak a házba, teher az egész, minden nehezemre esik, alig vártam a hallowen és most egy rohadt tököt sincs kedvem vásárolni, ellenben elképzelem ahogy otthon (Ausztriába) épül a házunk és, hogy milyen szép lenne és hogyan rendezném be ..... na ez az érzés itt nincs .......... habár megvallom, hogy nagyon lehúz az, hogy rengeteg pénzt fizetünk bérleti díjra, soha nem laktam elbérletbe és tudom idővel itt is meglenne a sajátunk és vihetném magammal, valahogy mégsem esik jól, egy hónapja vagyunk lassan itt és egy ülőgarnitúrát nem vettünk még a nappaliba mert egyszerűen nincs erőm elmenni nézelődni, holott azelőtt imádtam.

Harmadrészről meg baromi jó itt lenni, Amerikát továbbra is imádom csak néha az az érzésem, jobb lett volna csak nyaralni idejárni, azon kívül, hogy a biztositás baromi drága semmi rosszat nem tudok rá mondani, reménykedtem egy jövőben a gyerekeimnek és ha kibírom ezt a nehéz időszakot hiszem, hogy itt az is lesz nekik. Ha elkezdődik az iskola és végre mi is nekifoghatunk annak amit szeretnénk biztosan sokkal könnyebb lesz.

Hát most nagyon zagyvára sikerült ez a bejegyzés, remélem valami értelmeset is ki tudtok belőle hámozni, de egyszerűen most nem sikerült rendeznem a gondolataimat, csupa káosz van odabent. Tudom, hogy erős vagyok és tudom, hogy simán átjutok ezen csak még azt nem tudom, hogy akarom-e, otthonról úgy indultam, hogy fél évet adok magunknak, aztán ha nem lesz jó indulás haza :)
2017. október 6., péntek

Egyszer fent egyszer lentKétszer költöztem már életem során ország váltással egyszer 10 egyszer pedig 25 évesen, akkor teljesen más volt. 10 évesen fájt a szívem a barátok a nagyszülők után de hamar megszoktam, 25 évesen szintén otthagytam a barátaimat és a szüleimet, testvéremet, nem mondom, hogy nem viselt meg de egy évre rá közelebb költöztek a szüleim majd a tesom is, szóval a probléma valamelyest orvosolva volt.  Most 37 vagyok és a szívem mellett fáj a lelkem is, azért mert idősebb vagyok vagy azért mert ez most sokkal messzebb van, netán mert még csak két hét telt el és még nagyon friss, nem tudom, az időeltolódás miatt még a telefon beszélgetés is nehezen összehozható, mire én felkelek pl a tesom már dolgozni van, mire ő ott hazaér mi úton vagyunk, a barátnőimmel úgyszintén ez a helyzet, barátok akikkel napi, heti szinten beszéltem, találkoztam most nincs kontakt, írunk egymásnak de az nem olyan. Honvágyam nincs, mégis néha jön a löket, hogy pakolok és megyünk haza Ausztriába mert ott mindent tudunk, mindent ismerünk és ismernek minket, egy hülye házbérléshez nem kell kitöltened egy két oldalas kérdőívet és nem ellenőriznek le FBI módon, azt viszont furcsállom, hogy nem kérdezték meg hányszor járok kirakni a barna mackót, és még a bugyi méretre sem kíváncsiak. Házbérléshez kell itt egy background, leellenőrzik voltál büntetve, van tartozásod, munkahelyeden minden Okés , namármost elmondod mindegyik háznál minden alkalommal , hogy tizenkettttttő napja vagy itt, kvázi hiába töltöd ki a kis lekérdező lapjukat nem fognak megtudni semmit, de most így az ezredik háznéző után egye fene, kitöltöttem ☝️ Felnőttenként egyet potom 150 dollár a szemétbe, deeee hátha meglepődöm majd és lesz értelme 🤔 nyitottunk egy bankszámlát is hátha az segít, mert az például nem segített, hogy kifizetjük egy évre előre :/ .  Vettünk autót is pár napja, hát mit is mondjak?!? Itt áll ez a gyönyörűség az udvarban és nem tudok örülni neki .......... az a szerencse, hogy még sose egyszerre lett tele az a bizonyos hócipő, mikor én vagyok rossz passzban akkor apjuk pofoz össze és fordítva mikor apjuknak akkor én biztatom őt, szóval így sziporkázunk mi napról napra. Még szerencse, hogy az első találkozásom a kígyóval nem egy pocsék napomon történt, mert bizony összefutottam egy szép példánnyal, de eliszkolt a drága..............


A motel elindítása kicsit nehezebb falat lesz így egyelőre  B terv lett belőle, helyette az itteni ismerősünk átadná az egyik vállalkozását, amibe ő már belefáradt illetve a fővállalkozása mellett csinálta és kicsit sok volt már, csak hétvégén dolgoznánk vele, fesztiválokon, fagyiról van szó és átalakítható gyrososnak is a lakókocsi.  Íme egy videó a fagyiról nektek :)
                                   

Visszatérve az elejére tudtam, hogy ez fog ránk várni és, hogy nehéz lesz,  éppen ezért nem értem miért érintenek ilyen rosszul a dolgok, néha úgy érzem magam mint vihar után a megtépázott pálmafa. Egy évet adtam arra, hogy teljesen sínen legyünk.

Pár kép az elmúlt napokról:

                                                               Az óceán parton cápát is láttunk
                                                    
Banánfa az udvarban :)


Apjuk mint MiccsBjúkenen :)))2017. október 2., hétfő

Hellllllóka mindenkiiiiiii :)

Sziasztok!
Hosszú idő után újra itt vagyok, nem ígérem, hogy  mindennapos írásaim lesznek de azért igyekszem majd. Életünkben nagyon nagy változás történt, új életet kezdtünk egy új világban. 12 napja új otthonra leltünk a floridai Tampán ........... Egyelőre stresszes napok vannak mögöttünk és még azok is állnak előttünk, ez a ház amiben vagyunk október 9-ig áll rendelkezésünkre mivel csak egy nyaralóház, a bérautó úgyszintén , így versenyt futunk az idővel :) egy autónk már van, de még szükségünk van egy kisbuszra 7-8 vagy 9 személyes, mivel anyukám is velünk költözött így már egy ötszemélyes autó kilőve. Ma megyünk két házat megnézni, izgulok nagyon, hogy végre meglegyen az otthonunk.

Tampáról pár szóban: Melllllllleg van, naggggyon meleg 33-35 fok, nem tudom hogyan lesz így karácsonyi feelingem :))))))) A város bazi nagy, nagyobb mint Pest így a házakat a külső kerületekbe néztük mert én/mi utáljuk a nagyvárosokat. Az utóbbi 12 évet egy 1000 fős kis faluban töltöttük hát gondolhatjátok, hogyan érint ez most. Másrészről viszont minden ez ember szájába van (később mutatom egy saját videóban) van itt a Busch Garden ami szuper park, vidámpark félelmetes hullámvasutakkal, állatkerttel, vízividámpark, delfinekkel úszás, baromi jó bowling pályák és hiper szuper játszóterek és még sorolhatnám ........... Tampa öbölbe és az óceánon kijelölt helyeken jet skizni lehet, ha nincs saját akkor bérelhetsz is. Hoztam itt egy kis videót nektek a you tuberól , mikor a költözés mellett döntöttünk és a megfelelő helyet kerestük, engem ez a videó fogott meg , ez a videó miatt esett a választásunk Tampára

2017. január 27., péntek

"Boldogság"

Boldog vagyok!!!!! de úgy istenigazán. Látom és érzem sokaknak ez nem tetszik. Manapság ez rém ciki. Nem is entellektüel, aki nem fetreng depresszióban. Iszonyat milyen világban élünk :/ miért kell irigykedni más boldogságán, miért kell folyton negatívan gondolkodni és negatívan értékelni ha valaki boldog? A boldogságért tenni kell, ez az egyetlen, ami nem megszerezhető, hát irigykedés helyett inkább tegyen róla ,hogy ő is az legyen. Különben is, én nem boldog vagyok, hanem vidám. Ez nem ugyanaz. A boldog nőnek nincsenek gondjai. A vidám nőnek vannak, csak megtanulta, hogyan kezelje őket, én rengeteget harcoltam érte hogy olyan legyen az életem amilyen most, rengeteg kudarc ért, de ezekből tanultam, most nyugodt a lelkem és tudok örülni magamnak :) hosszú volt az út idáig. Elkeserítő, hogy már abba is belekötnek ha az ember boldog. Semmiért sem adnám az életem :) úgy csodálatos ahogy van.

2017. január 2., hétfő

Amerika RELOADED

  Megfertőztük őket!!!

A gyerekek szintén Amerika szerelmesei lettek, akaratlanul megfertőztük őket :)

Ahogyan mi is anno első útunk alkalmával így ők is beleszerettek, ezidáig akárhányszor emlegettük a költözést Holly kézzel lábbal tiltakozott, hogy Ő  biztos nem, a barátait nem hagyja itt és nem és nem és nem akkor sem, na Ő volt az aki nem akart hazajönni, kérdeztem, hogy és a barátok? azt felelte: -Anya nem te mondtad, hogy majd lesznek új barátaim és ha majd hiányoznak az otthoniak meglátogatom őket. Anyukám volt a másik (mert ezúttal Ő és tesóm is velünk tartott még) aki az óceán parton leheveredve azt mondta, hogy hát Ő ezt minden nap el tudná viselni és márpedig ha lenne hol aludjon vagy ismerne valakit nem jönne haza, tesóm két hét után miközben én dolgoztam és kilométeres sor állt ilyeneket írt nekem:
-egyre jobban hiányzik Amerika
-hiányzik az óceán
-ha becsukom a szemem, látom magam ahogy reggelente az óceán parton futok
Hát van az úgy, hogy az ember rossz földrészre születik :) de sebaj tavasszal találkozunk a bevándorlási ügyvéddel és meglátjuk mit okoskodott nekünk ki:) hátha jövő karácsonykor már bikiniben díszítjük a karácsonyfát :)))) én aki amúgy tél és hó imádó vagyok, úgy döntöttem imádom az állandó meleget, hogy nem kell fűteni, hogy nem kell minden egyes alkalommal a nyomorult gumikat cserélgetni az autón, hogy nem fontos a quattro , ha havat akarok felmegyünk a hegyekbe de ha ne akkor meleg és meleg és meleg amíg a szem ellát. Pár képet hoztam neketek, bár már sokat láttatok az előző Amerikás bejegyzéseimből de ez most más, ez most más mert a legféltettebb kincseim is rajtuk vannak. Bejegyzésekkel megpróbálok gyakrabban jönni mert elvileg március végéig itthon vagyok, tele leszek szabad idővel ezt kapjátok ki ;)
USA képek2016. október 24., hétfő

Az Osanit új csapattagjai

 Számomra is
ismeretlenek és teljesen új dolgok ezek az osanit termékek de azok
után ahogyan a fogzásra való golyó csodákra képes biztos vagyok benne, hogy a többi termékben sem fogok csalódni. Magyarországon már vásároltam párszor az oscillococcinum nevű homeopátiás cuccost és meg vagyok vele elégedve. De most szeretném kipróbálni az Osanit köhögésre való golyóit amit itt jobb oldalon láttok zöld színben és itt alul pedig lila színben a megfázásra/orrfolyásra valót. Ha lesz már tapasztalat írok majd pár sort mindenképpen róla.
 

2016. október 21., péntek

Az öszi ajtódísz és társai .........

........ ugyan az őszi dekoráció a házban már elfoglalta helyét vagyis foglalták helyüket de az ajtódíszt még nem sikerült elkészíteni és lassan értelmét is veszti merthogy december első napján kikerül a téli kopogtató az ajtóra, így nem tudom eldönteni van-e értelme bíbelődni vele. Az ajtódísz egyszerű és nagyszerű lett volna/lenne csak a megvalósítása olyan nyögvenyelős , had nyugtassak meg mindenkit, hogy azért megvan az oka, amit most írni fogok arra csak annyit fogtok reagálni, hogy ültök a képernyő előtt és tátott szájjal olvassátok végig újra és újra, majd azt fogjátok mondani amit már én jópárszor .... mégpedig azt, hogy egy brazil szappanopera kutyagumi az én életemhez képest, október 10-én apósom is itthagyott minket, csak úgy a semmiből két nap leforgása alatt, mikor végre kezdtem feleszmélni és elfogadni, hogy nincs többet apukám elmegy az az ember akit úgyszintén nagyon-nagyon szerettem és jobb apósom nem is lehetett volna nála ............... szóval vannak napok amikor kurvára nehéz amikor lóf@sz sincs csak egy orbitális cunami és csak próbálom a fejem a sz@r felett tartani, hogy el ne merüljek, mert nem merülhetek el.

Hamarosan jövök két dologgal, a karácsonyi ajándékötletekkel gyerekeknek, mert van jópár a tarsolyomban és az OSANIT fogzásra való golyócskák újonnan felfedezett társaival :)

Kívánok mindenkinek esőmentes napsütötte őszi hétvégét!!!

2016. szeptember 27., kedd

Vénasszonyok nyara

Megérkezett az ősz, az én kedvenc évszakom és vele együtt a kellemesen langyos idő, a reggeli csípős hideggel társítva :) ....... sárgulnak a levelek, hullanak a fáról a gesztenyék, diók, makkok amikből pazar asztali díszeket lehet készíteni. Érkezik hamarosan a sütnivaló gesztenye és tök ami az őszi estéken nagyon jól tud esni és a családot is maga köré gyűjti az illata. A tököt annyira nem szeresssük de az illata miatt sütök és anyukám meg jól megeszi :) néha én is, viszont a gesztenye az egész család kedvence. Még nem volt időm a díszek lecserélésére mert esküvő és morzsa partyn voltunk hétvégén tegnap meg ezermillió volt a dolog ma meg mégtöbb :) csinálni fogok egy két dolgot az erdőből összeszedett termésekből ...... fotózom mutatom ha készen van ....... idén a kopogtató is új lesz az ajtóra. Hasonlóra készülők mint itt a jobb oldali képen és még egy jópárat kinéztem magamnak, amit majd a következő posztaban  az elkészítés után mutatok is :)
Egy kis nosztalgia ha megengeditek, gyerekkoromban vidékre jártunk rokonokhoz ahol a ház mögött sok mogyoróbokor volt, emlékszem az unokatesóimmal az volt az első, hogy hátramentünk amikor megérkeztünk és törtük a mogyorókat fáradhatatlanul, emlékszem az ízére amikor még olyan fehér és zsenge , véleményem  szerint sokkal finomabb mint mikor meg van száradva, egyébként a diót is úgy szeretem amikor megtörjük és még le kell húzni róla a héját és olyan finom tejes vagy hogyan is szokták ezt mondani :) ♥

..... és akkor végezetül kívánok mindenkinek egy csodás őszi napfürdőzést és sok színes falevelet :)))