2011. július 4., hétfő

Brokkolis gombóckák tejfölös retekkel



Hozzávalók egy gyerek és két felnőtt adagjához
30 deka brokkoli, két evőkanál zabpehely, egy körülbelül 20 dekás, héjában főtt krumpli, egy tojás, egy kis fej hagyma, késhegynyi szerecsendió, egy csokor petrezselyem, só, egy evőkanál sörélesztőpehely, 6-7 szem retek, 1,5 deci 12 százalékos tejföl, egy evőkanál olívaolaj, egy kiskanál mustár, sütőpapír


1. Párold egészen puhára a feldarabolt brokkolit, majd nyomkodd szét villával, és várj, amíg langyosra hűl.
2. Vágj egészen apróra egy fej hagymát és egy csokor petrezselymet.
3. Hámozd meg és reszeld le a krumplit, aztán keverd össze a brokkolival, a zabpehellyel, a tojással, a hagymával, valamint a petrezselyemmel.
4. Sózd meg és fűszerezd. Keverd össze alaposan a masszát!
5. Formálj belőle diónyi golyókat, és rakosgasd sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd ki 200 Celsius-fokon!
6. A megtisztított retkeket tedd aprítógépbe, és őröld egészen finom állagúra.
7. Keverd össze a retekpépet tejföllel, olívaolajjal és kis mustárral. Ezzel a krémmel tálald a ropogósra sült golyócskákat.

Isteni finom próbáljátok ki, annyit változtattam, hogy nem zabpelyhet raktam hanem zsemlemorzsát és nem pépeztem a retket hanem reszeltem, az én nagyon finnyás 4 évesem imádta.

2 megjegyzés:

Mon írta...

Jol hangzik, mi a csuda az a sorelesztopehely?

Annamari írta...

Mon egy ételízesítő de én vegetát raktam bele :D