2012. január 21., szombat

kamilla


Írok pár sort a kamilláról, habár biztosan mindenki ismeri és használja de meg kell említenem. Ármin bőre csakúgy mint tavaly télen az idén is kiszárad(t) de olyannyira,hogy ha nincs rendesen kezelve kisebesedik. Most ,hogy kórházban voltam annyi mindent kellett mondanom, hogy mit hol találnak, kinek mit kell adni ki mikor fekszik és hogyan stb-stb, hogy az már lemaradt,hogy Árminnnak kenni kell a bőrét amikor csak lehet ... eddig erre a célra a Babé testápolóját használtuk de most az egy hét alatt úgy elharapózott a helyzet,hogy nagyon nehezen indult javulásnak a dolog. Fodrásznál voltam a két ünnep között és ott vettem kamillás dolgokat természetes alapanyagból de csak most futotta rá időm, hogy el is olvassam ami rá volt írva, megmondom őszintén én eddig kamilla ügyben nem voltam túl tájékozott, most viszont ahogy elolvastam csütörtökön mentem is a gyógyszertárba Sopronba és vettem szárított kamilla virágot, minden este rakok két marékkal Ármin fürdővízébe és szépen tűnnek el a foltok.
Ebből a kamillás fürdősóból pedig bevásároltam 5 pakott magamnak, ma próbáltam ki először és tök kellemes tapintása lett a bőrömnek.

Hogyan használd?

Tea: Forrázz le egy csésze vízzel 1-2 evőkanál szárított kamillavirágzatot. Hagyd állni nagyjából 15 percig, majd szűrd le. Napi adag: 3-4 csésze.

Gőzölés (inhalálás): Tegyél 3 evőkanál virágzatot egy lapos edénybe, forrázd le, és hajolj fölé. Fejedet törölközővel fedd be, és kb. 10 percet inhalálj. Vírusos légúti fertőzések esetén naponta kétszer ajánlatos gőzölni.

Olaj: Morzsolj szét maréknyi kamillavirágzatot, keverd össze 150 ml szójaolajjal, zárd le légmentesen üvegbe, és tedd napos helyre. Naponta rázd fel, és ha sötétre színeződik az olaj, szűrd át vászonruhán. A virágzatokat alaposan nyomkodd ki. Töltsd bele újra egy légmentesen zárható üvegbe.

Gargarizálás: 2-3 evőkanállal adj egy deci vízhez, naponta többször használd öblögetéshez.

Fürdők: Lehet belőle kéz-, láb-, vagy ülőfürdőt készíteni. Két maréknyi virágzatot tegyél a fürdővízbe.

Borogatás: Tedd a kamillát egy mullkendőbe, és forrázd le. A kamillás kendőt körülbelül 5 percig tartsd a gyulladt bőrfelületen.

Nincsenek megjegyzések: