2012. április 26., csütörtök

Nevezetesen -Holly-Ármin-Hanna-

Az,hogy a hócipőm tele van az enyhe kifejezés ahhoz képest amit gondolok! Kérdezem én miért van benne a magyarok 80%-ban az,hogy belekötni a másikba mindenáron, de ha nem is kötekedni akkor megbökdösni. Ami most az Í-re a pontot felrakta az a következő mondat volt.Hogy szép kis magyar neveket adtam a gyerekeimnek! Ezen eldurrant az agyam kissé, és még mindig bennem van az indulat, hogy mégis kinek milyen köze van ahhoz,hogy én milyen nevet adok a gyerekeimnek??? Elsősorban Árpinak és nekem kell, hogy tetsszen, nem Jancsinak és főleg nem Juliskának :D Ezt már annyiszor hangsúlyoztam, én soha senki gyerekének nem kritizálnám a nevét, mert nem szeretném megbántani-mert nyilván rosszul esne neki.
Eszem ágába sem volt magyar nevet adni a gyerekemnek, pontosabban egyáltalán nem koncentráltam arra,hogy csakis magyar neve legyen!!!!!!!!!!!!!!!! Azért sem mert nem ott élünk, azért sem mert nem is tervezünk ott élni, azért sem mert itt nem tudnák kiejteni és úgy gondolom a mai világban inkább egy nemzetközi név kell ,hogy a gyereket bárhova sodorja az élet a név kiejtéssel ne legyen gondja, így is elég,hogy a Huszai-t alig bírják kimondani.Azért halkan megjegyzem,hogy az Ármin benne van a magyar utónévkönyvben is annyi különbséggel,hogy ékezet van rajta a Hanna is benne van, egyedül a Holly hiányzik belőle, de az Ő nevét annyira imádom,hogy egy hátbavágás alapból jár annak aki sértegetni mer vele.

6 megjegyzés:

gorane írta...

Szerintem gyönyörű neveket választottatok!♥Mi is kapunk sok kritikát az Arnold-ért de nem érdekelnek,vagyis felhúzom magam,de próbálok nem foglalkozni velük.És így ahogy írod tényleg az kell,hogy nemzetközi legyen.
Puszi!Szép napot Nektek!
(köszi a kommeted!!!)

szandra írta...

Ki bántott már megint? A Holly világbajnok név! Az Ármin nekem meg se fordult a fejemben, h nem magyar, vagyis itthon is használják. Na érted, simán lehet úgy anyakönyvezni Mo-n is a gyereket. A Hanna egyértelmű. Figyelj! Ne foglalkozz vele! Nálunk a családnak nem tetszett először a Lia név. És nem mellékesen itthon hány db Kevin, Dzsenifer és sorolhatnám még kik rohangálnak. És halkan jegyzem meg, már nem csak sötét bőrben.....

Annamari írta...

köszönöm :) ♥

szandra most az i-re a pontot anyukám egyik ismerőse tette fel, de nem Ő volt az első

Ebdette írta...

Nem hiszem, hogy csak a magyarok ilyenek, ez alapvető emberi tulajdonság. Van, aki a hátad mögött, van, aki a szemedbe mondja, el kell döntened, melyik tetszik jobban :D
Egyébként a helyedben tuti nem foglalkoznék ezzel, feleslegesen idegesíted magad!

hermi67 írta...

Ki volt ez a s....fej? Ne is törődj Vele,biztosan irigy Rátok! Egyébként is,nem az számít hogy mit mondanak, hanem hogy ki mondja? Az,aki Neked számít,biztosan nem is hozna szóba ilyesmit, aki meg nem számít,az le van tojva! Puszi! És gyönyörűek a nevek, a neveknél már csak maguk a viselőik gyönyörűbbek!!!!!!! Ölellek

Poppy írta...

Megértem, hogy felhúztad magad, de tényleg nem érdemes. Főleg, hogy annyi minden állhat egy ilyen megjegyzés mögött...jóindulatból például biztosan jó sok...;-)
Szép nevük van a gyerekeknek és kész. :)

Tény, hogy kevés Gyuri, Béla és Karcsi (vagy éppen Ilon és Erzsi) szaladgál manapság az ovikban és én sem ezek közül választottam nevet a gyerekeimnek...de minden időszaknak megvannak a maga népszerű és népszerűtlen nevei. És ez már egy teljesen más téma. :)