2012. május 3., csütörtök

Ülésdilema már megint

Azt hittem harmadszorra tök célirányosan veszünk gyerekülést de már megint van egy kis fennakadás ülésügyben, biztos voltam benne,hogy Hannának ugyanolyan ülést veszünk mint Árminé, csakhogy keresgélés közben ráakadtam egy ülésre ami a teszteken  a legjobban szerepelt, ő lenne a BeSafe iZi Kid X3 ISOfix és ezt írják róla

-Menetiránynak háttal 4 éves korig 
"Gyermeked fejének súlya az egész testének 25 százalékát teszi ki. A terhelés a nyakon ötször kisebb, ha menetiránynak háttal bekötött ülésben utazik, szemben a menetirány szerintivel. Szállítsd gyermekedet menetiránynak háttal, amilyen hosszú ideig csak lehet."
Az oké,hogy tök biztonságos de azt erősen kétlem,hogy Ármin pl. díjazná,hogy háttal üljön,engem meggyőztek de .... de nem tudom, tök gáz,hogy egy 3 éves háttal utazzon nem? mármint neki ... tök sokat töröm rajta a fejem, de mi van ha egy év múlva el kell adni mert a gyerek kikészül tőle, megfordítani nem lehet csak menetiránynak háttal rögzíthető ... eddig sem történt semmi és ha isten vagy a sors is úgy akarja akkor nem is fog, tehát maradna az Ármin féle ülés amivel tök elégedett vagyok, lehet dönteni,tök egyszerűen szétkapható a mosáshoz stb ... ő lenne a Römer Duo plus isofix

Egyetlen egy biztos pont van ülésvásárlás ügyben,hogy kizárólag isofixes lehet, még van 1-2 hónapom agyalni rajta

Ti vennétek amúgy ilyen háttal bekötős ülést?


8 megjegyzés:

Timocska írta...

Én nem vennék, mert mi már nagyon vártuk, hogy Hannát a hordozóból a rendes gyerekülésbe lehessen tenni, hogy tudjon nézelődni, hogy lásson bennünket, hogy akármit is a kezébe tudjak adni akár az első ülésről hátranyúlva. Nekünk is Römer isofix-es ülés van mindkét lánynak, nagyon szeretjük! Szerintem egy 2-3 éves gyerek annyira nem szeretné az üléstámlát nézegetni. :-)
De persze ez csak az én véleményem!

Reni írta...

Röviden és tömören :NEM!

brü írta...

Én nem, kínzás a gyereknek, te szivesen ülnél háttal?

Annamari írta...

brü gyűlölök hátal ülni,

csak gondoltam nagyobb biztonság de jobban átgondolva és kommentjeitek alapján az totál hülye volt aki kitalálta :D badarság volt gondolkodnom rajta mikor látom,hogy Ármin még így is utál benne ülni.

Névtelen írta...

És hova teszik a gyerek lábát??????

szandra írta...

Nem. Te se látod a gyereket és ő meg mit "bámulna"? Az ülés háttámláját?

Bori, Bende, Zsombor, Zsu írta...

De hol férne el a lába? Borcsikám simán ellenne háttal is, mert szinte azonnal elalszik az autóban, de ha mégis ébren marad, akkor nem tudnám adogatni neki a kölesgolyót, meg beszélgetni sem tudnánk igazán, utálná, hogy nem lát minket közben... Nekünk is isofixes ülésünk van :)

Ebdette írta...

Szerintem szoktatás kérdése az egész, ha azt szokja meg, hogy háttal utazik, később sem fog reklamálni érte, a nagyok meg úgyis ott lesznek mellette szórakoztatni őt, nem?:D Aki utálja a gyerekülést, az szemben ülve is visít és háttal ülve is. Inkább azt kellene tesztelni/megnézni, hogy tényleg van -e elég hely a lábainak, stb.
Viszont személyes véleményem az, hogy sokszor csak mindenáron el akarják adni a terméket, pl. ülés terén sok újat nem tudnak már kitalálni, hát akkor ültessük háttal. Biztos van alapja annak, amit írnak róla, de hogy nem gyerekes találta ki, az is tuti :D