2013. június 14., péntek

Az iskola küszőbén

NEM!!! Nem akarom elhinni,hogy az én aprócska gombócom észrevétlenül 6 éves lett és az éj leple alatt (mert ez csakis így történhetett) becserkészte magát az iskolapadba. Nem is lehet 6 éves hiszem még csak most született éppen egy rövid ideje ♥ Olyan nagy lett! Néha csak ülök és nézem, nézem ahogyan a legnagyobb és legőszintébb szeretettel óvja a testvéreit, ahogy segít nekik (na jó néha háború is van de ez most nem az a történet) tudom közhely de le kell ,hogy írjam rettentően szeretem(őket) van,hogy az ölembe ül és bújik és ölel és csak mondja és mondja és mondja ...... szeretném megállítani a pillanatot és csak ölelni és ölelni és ölelni szorosan ameddig csak lehet. Közeledik az ovis ballagás, 28-án az óvodai évek véget érnek és kezdődik valami új, valami új amit Holly nem akar, nem akar iskolába menni,próbálom mindenfélével biztatni kedvet csinálni neki de nem megy, vagy mert ennyire meggyőzhetetlen és +még kos mintazanya, vagy mert érzi,hogy nagyon nem várom én sem ezért gondolom nem túl hiteles az előadásom.Azért ha belekezdünk hátha megszereti :) Elmegyünk megvenni a táskát és egyebeket, talán a táskavásárlás meghozza majd a feelinget mindkettőnknek, szülői volt nekünk végzős anyukáknak az ünnepség ésatöbbi miatt és döbbenten néztem ki a fejemből,hogy csak nekünk nincs semmink másnak megvan minden ,mondom mi van??? én kis naiv kezdő anyuka :))) aszittttem ezt a szünetben kell lerendezni iskolakezdés előtt pár nappal, nem vagyok az a kapkodós fajta mi ??? :)))) A bejáratnál a falon díszeleg a suliba induló gyerkőcök fája :) egy páran már lepotyogtam róla :) ők lesznek egy osztály,és az boldoggá tesz cseppet,hogy mindenki ismeri egymást hiszen együtt jártak óvodába :))) igaz fele egyik csoportba fele másikba de ismerik egymást hiszen ezt az utolsó egy évet együtt töltötték az iskola-előkészítőben minden nap,szóval hamarosan kezdődik egy új korszak, új kihívásokkal.

5 megjegyzés:

Szandra írta...

Szerintem ők siettek a vásárlással, mi is augusztus végén vettünk meg mindent Márknak. És úgy általában is ezt hallom.Nem lehet a te félelmedet érzi HOlly? Kérdezted miért nem várja az iskolát? Persze nem kell minden gyereknek várnia :D

Névtelen írta...

biztosan érzi a te kisugárzásod az ügyben. evés közben jön meg az étvágy, szóval majdcsak rákap időközben. nem vagytok még lemaradva a vásárlással szerintem sem.
nálatok ugyanúgy van a suli, mint itthon, vagy ugyanott folytatják, ahol abbahagyták (hely, pedagógusok)?
dius

Annamari írta...

biztos azt érzi, nem tudom megmagyarázni miért de olyan jó lenne ha még egy évet ovis lehetne

Szandra, minden reggel 9-10-ig iskola-előkészítő van, ott tanulnak ,mindenféle feladatot csinálnak és azt mondta Ő nem akar tanulni hanem játszani akar

dius az iskola egy udvaron van az ovival, illetve el van választava egy kerítéssel, a pedagógusokat nem ismerjük csak egyszer voltunk ott a beiratkozáson amikor felmérőt is kellett írni és volt egy nyilt nap amikor bemehetett egész napra a suliba, viszont az osztálytársai azok mind az oviból lesznek, és a délutáni napköziben most pl a két évvel ezelőtti ovidadus van, az egész iskolában négy osztály van összesen 1,2,3,4 így most szinte az egész sulit ismerni fogjuk mert az oviba vegyes csoport van és akik most 4.-sek lesznek azokkal Holly 3 évesen együtt járt oviba, minden falunak van 1-4 osztályos iskolája és majd ötödiktől a legközelebbi városba mennek suliba, mi Oberpullendorf-hoz tartózunk kb 7km tőlünk, na ott lesznek ismeretlenek de zömébe itten osztálytársai lesznek szintén :)

gorane írta...


Na jól megsirattál itt korán reggel :)
Tényleg hihetetlen,hogy már így megnőtt...
Biztosan nagyon tetszik majd neki a suli és nagyon jó,hogy ismeri a társait.Biztonságot ad majd Neki.♥
Hú jó időben bevásároltak.:)Én is szerettem volna jövő héten túlesni a tanszereken,de nálunk még szinte semmit nem lehet kapni,max ami kimaradt tavalyról...,úgyhogy még várunk.
Puszi Nektek!♥

Reni írta...

Nálunk a táska megvétele az utolsó oviban töltött napon nagyot lendített a dolgokon,bár ő előtte is menni akart suliba,hogy leelőzze Áront...szóval mi helyzeti előnyben vagyunk :)