

Forrás: Femina.hu
Szója:
Az állati eredetű káros anyagokat a modern étkezési divat egyre inkább kiszorítja táplálkozásunkból. Ezzel párhuzamosan azonban megjelent a szója, ami igen változatos formában, szinte már napi szinten megtalálható táplálékainkban. A növényt nagy mennyiségben alkalmazzák húspótlóként, illetve zsírszegény tej előállítására, pedig nem véletlen, hogy keleten csak egészen kis mennyiségben, ínyenc finomságként fogyasztják.
A szójabab ugyanis rengeteg olyan méreganyagot tartalmaz, ami akár szervezeted létfontosságú funkcióit is károsíthatja!
Az egészségesnek hitt növény olyan anyagokat tartalmaz, amelyek gátolják szervezetedben a fehérje-lebontó enzimek termelődését, illetve akár vérrög képződéséhez is vezethetnek. Ezek a méreganyagok még főzéssel sem közömbösíthetőek teljes mértékben, ráadásul a hasnyálmirigy mellett a pajzsmirigy működését is erőteljesen képesek gátolni. A nagy mennyiségű szójafogyasztás tehát könnyen vezethet emésztési panaszok, illetve pajzsmirigy-alulműködés kialakulásához, aminek köszönhetően a gyomor- és a pajzsmirigy-rák kockázatát is megnöveli. Emellett azonban igen magas arányban tartalmazza a kis mértékben jótékony izoflavonoidokat, amelyek ösztrogéntermelő hatása ekkora mennyiségben fogamzásgátló hatást fejthet ki.
Szójacikk
5 megjegyzés:
Hú ez nagyon durva...és a sok gyerekeknek szánt mesefigurás húspogácsa,tele van szójával...
Andi ne is mond, Árminnak eddig ezt adtam a tej helyett, mert ha túl sok tejet iszik kijön az ekcéma de a házunkba többet szója be nem kerül az biztos
hát ezért nem eszünk mi ilyesmit, maradunk a jól bevált kajáknál.
Annamari, Vevi tejfehérje allergiás, 2 évig semmiféle tejszármazékot nem ehetett, még csokit, kekszeket, tejes kiflit stb sem.
akkor mondta a doki, hogy a szója micsoda méreg, és ugyanúgy allergizálhat mint a tej. szóval nálunk rizstej van a mai napig (rizs, víz, pici só van csak benne, dm-ben szoktam venni)
dius
dius, igen köszi tegnap éppen azt vettem a boltba: rizstejet és mandulatejet
Ez sajnos nem új :(
Megjegyzés küldése