2012. július 16., hétfő

Ármin a bilitiszta

Azért bilitiszta mert a bili az csillog-villog nem úgy mint a padló ami pl pénteken kakakupacoktól hemzseget én meg szlalomozva a kis barna golyók közt kapkodom fel,hogy Hanna a villámbaba nehogy betoljon egyet belőle mert neki most minden tetszik ami a földön van és meg lehet picit kapirgálni vagy pöckölgetni, a nagy sárga tócsáról meg ne is beszéljünk amibe örömkönnyektől ittasan csapkodna garantáltan.De ez még a jobbik eset mert van a kenyérre kenhető barnamackó amibe belelép és szépen végigcsattog vele a nappaliban engem keresve,azon a padlón amit alig egy órája takarítottam sterilre.A legjobb mikor megáll a bili mellé odapislant aztán nagy büszkeséggel az arcán tovább áll,és néz nagy csodálkozva,hogy meg sincs dícsérve :D amúgy nagyon cuki elüldögél a bilin aztán mikor megunja feláll ááááá-zik egy sort belelép az üres bilibe és megy tovább a dolgára.A szobatisztaságra való próbálkozás egyelőre kudarcba fulladni látszik de nem adom fel :) a nyár végére szobatiszta úrficska lesz, nem vagyok a majd megérik rá híve, a legnagyobb baromságnak tartom ... minden szoktatás kérdése

9 megjegyzés:

Poppy írta...

Pedig szerintem tényleg akkor lesz szobatiszta, ha megérik rá. :) Az más kérdés, hogy ezt mennyire "kapjuk el" jól időben", mi anyák.
Zalán például frankón kakál önállóan a vécébe, ha olyan kedve van. Pisilni még véletlenül sem pisil sem a bilibe, sem a vécébe, mert egyszerűen nem érdekli az egész.
Tehát valamilyen szinten csak kell hogy:
1)előre érezze az ingert - jön a pisi vagy a kaka - ugye enélkül nincs tényleges szobatisztaság.
2) igénye legyen arra, hogy bilibe, vécébe intézze a dolgát, nem a szőnyegre!!! :)
Mi ingerileg még csak-csak állunk valahogy, de igényileg....hát ebben kell még sokat fejlődni. :)

szandra írta...

Egyetértek Poppyval, meg kell érni a szobatisztaságra, pláne a nagy dolgokkal, azt a gyerek úgy éli meg, hogy őbelőle veszít el egy darabot. Én Márknak könyöröghettem, fejreállhattam, nem akart akkor szobatiszta lenni, mikor én akartam, ellenben magától egyik napról a másikra azt lett. Nem szabad semmit se erőltetni :) Liával dettó így volt, csak vele már nem is erőlködtem és 3éves kora előtt mind2 az lett.

Névtelen írta...

Én 2 hete vettem le a lánykámról a pelust és csak kis bugyit adtam rá.Még az első héten el használtunk 4-5 bugyit a második héten 2.Ma léptünk a 3 hétbe.Én szerintem el határozás kérdése.Én mindig azt szoktam mondani hogy kicsi de nem h...e.A hülyeségre van eszük akkor erre is.Lehet hogy most sokan meg köveznek ezért.De bocsánat én így gondolom.Ja és épp ma 22 hónapos a kislányom.

Üdv Incy

emese írta...

Én csak annyit szeretnék hozzáfüzni,hogy az én kisfiam,aki ma már 21 éves ,7 azaz hét hónaposan már szobatiszta volt,ugyanis akkoriban nem éltünk ilyen fene nagy modern világban és nem ismertük még az eldobható pelenkát.Minden nap véresre dörzsöltem az ujjaimat,annyit mostam a textilpelenkákat,és a tűzhely tetején egy nagy fazékban főzve fertőtlenítettem.És láss csodát,mégis normális felnőtt lett belőle,felvették az egyetemre,igaz egy év halasztás után lehet idén sem kezdi el,és csak reménykedni tudok benne,hogy nem a korai szobatisztaság miatt.

emese írta...

az anyukáink tudnának mesélni arról,hogyan lettünk mi szobatiszták abban az időben,ugyanis nem volt 3 évig tartó gyes,max fél év és reggel hatkor fújt a gyár......én megkérdeztem az enyémet,hát biztos nem volt ideje könyörögni nekem, sem azon gondolkodni,hogy most mekkora darabot veszítek el magamból

Poppy írta...

Szandra: Érdekes ez, Réka is nehezebben élte meg egy ideig, hogy a kaka eltűnt a vécében. :) Zalánt ez nem izgatja egyáltalán. És mégis ő lesz később szobatiszta, de ez nem baj egyáltalán. :)

-Anita- írta...

Szerintem is meg kell rá érni. Ha kérem Vincét belepisil a bilibe, wc-be, de magától még nem. Két pisi között csak kb fél óra telik el, szerintem ez azt jelenti, hogy nemhogy agyban, de testileg sem érett még a szobatisztaságra. Mi még várunk. :)

gorane írta...

Szerintem is szoktatás kérdése.Csillusom szinte sosem intézte a dolgát bilibe,egyből a wc-re szoktattam és nagyon kis ügyes volt.
puszi nektek!

szandra írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.