2012. november 27., kedd

Egy kérés margojára

A "karácsonyi mizéria" című bejegyzésemben egy kedves olvasom kérte osszam meg az ajándék ötleteim :) már napok óta gondolkodtam ezen én is de 1-2 blogban bóklászva azt olvastam, hogy ajándékok letudva így gondoltam senki sem lenne kíváncsi az ötletekre arra meg pláne nem,hogy "én" mikre gondoltam a gyerekeim részére, ... nem konkrétan azt írom le miket veszünk de benne lesznek azok is (a karácsonyi ajándék vásárlás csak Hannicsek szülinapja után lesz) de minden fel van írva,hogy mégcsak véletlenül se csábuljak el, férjem szerint az van,hogy a megbeszéltek ellenére ha meglátok valami mást máris félrekacsingatok.Na persze ezt mindugy képes kimondani mintha Ő minta "biztos vagyok mindenbe" lenne :D elég csak annyit mondanom,hogy néééézd ez nem jobb lenne és máris meginog.A közvetlen ötösünkben ugyebár van három kölökmackó akik 5,2,és 1 évesek, aztán ott vannak a sógoromék gyerkőcei 8 és 4 évesek és az én negyedik kölköcském :D tesóm kisfia 21 éves, na azért 21 éveseknek nem fogok itt ötletek írni szerintem :) Halkan azért megjegyzem sokhelyről lesznek ajándékok nem egyszerre kapják meg, a fát 23-án este feldíszítem miután lefeküdtek, reggelre a mi ajándékaink lesznek a fa alatt,délután kapják meg az Omi-ét, anyumékét, tesómét, 26-án pedig sógoromékét és Huszai papáét.
Kezdeném mindjárt azzal ami szerintem minden házban van "A" Lego, legjobb ötlet és szerintem minden gyerek örül neki,legalábbis Holly mindig, Dusán pedig nagy Ninjago gyűjtő, kisebbeknek természetesen Duplo, bőséges a választék biztosan mindenki talál kedvére valót, az idén nálunk ez a két kategória a kiválasztott:

Barbie függőknek: tehát Hollynak adott,hogy az százanikszedik Barbie mellé ezt megkapja tesóm részéről :D amelyik lány szereti a Barbiet annál ezzel tutinyerők vagyunk.
 
Ez a teleszkop nagy valószínűséggel Holly ajándéka lesz és bármely csillagokért rajongónál nagy örömet okozhattok vele szerintem vagy aki bogarászni szeret annak a gyerkőcnek mikroszkópot.
 
Ármin az a kiskölök aki ha egy darab matchboxot kap annak is úgy örül mint embert még sose láttam örülni, ezt mondjuk a Mikulás fogja hozni neki.
 
Ezt a konyhát is bátran ajánlom és nem csak csajoknak :D a takarító felszerelést meg takarító mániás törpéknek, az idén nálunk ezek nem lesznek de nagyon jó ajándékok.
 
És hát ahol 1 éves körüli csöppség van ott nem maradhat ki a szintén százikszedik zenélők mellé ez sem :) ............... ez a kacskaringós ízé is jónak tűnik remélem jó is lesz. A gyerekdokinál van hasonló ott mindig minden gyerek "az enyémek is" ezzel akarnak játszani.
 
Ez a két fajáték is örökdarab nálunk, az építőt azért kapják mert sosincs elég darab az éppen aktuális építkezéshez a vonatosat meg azért mert csak egy vonatunk van amin folyton vita van és mert nagyobbítani is kellene a pályát  :)
 
Az aqua beads-szel Hollyt a minimaxon bolondították meg, a minap kapott egy mini szettet és nagyon bejön neki ... persze Ő imád mindent ami gyöngy, lehet felfűzős vagy akármilyen, de felfűzősből éppen elég van itthon, akár Pestig érő láncot is csinálhatnánk belőle, mondjuk nem, mégsem 300 kilométernyi gyöngyünk azért mégsincs de az oviig simán elég lenne :D ........................... a Playmobil is nagyon jó ötlet szerintem, kisebb darabokat a fa vasúthoz szoktunk vásárolni és egész kis pofás várost lehet csinálni belőlük és aki esetleg nem szereti a legot ez szuper megoldás helyette.
 
Ez a fotel Hannicseké lesz mert imádjuk a gyerekfoteleket,Hollynak is volt,sógoroméktól kapta még anno karácsonyra, mesét csakis abban nézett és most így van ezzel Ármin is, neki persze verdás van nem ilyen rózsaszín .................. a V-tech játékkonzol szerintem sokkal jobb mint bármelyik, nekünk wii van de nem nyerő a gyerekjátékok terén, viszont ehhez olyan szuper oktató játékokat találtam amiből sokmindent megtanulhatnak a gyerekek ,szerintem 4 éves kortól praktikus, az ára nem vészes és elvileg nálunk legalább még 5-6 évig használva lenne, közös ajándékként kapnák mindhárman, igaz Hanna egyelőre a nyálban úsztatást gyakorolná rajta :))
A társasjáték is az ami nem maradhat ki a karácsonyi ajándékok közül, az idén scrabble lesz a kiválasztott nálunk, de bátran ajánlanám a Jengát és ezt a majmosat kisebb gyerekeknek mert nagyon jó móka ..... még a puzzle is egy olyan játék amit időről-időre elővehetünk.
 

Holly ajándéka lesz mert egyik pillanatról a másikra úgy megtanult görkorizni,hogy az elképesztő, és mi is imádunk korizni az apával így csinálhatunk hármasprogramot majd amiben Holly lesz a főszereplő mert az nagyon szeret lenni :))

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon köszönöm hogy megírtad, ugyanis a lelkes kérdező is én voltam, de most még lelekesebben olvastam az ajándék ötleteidet. Jó annak, aki már be is szerezte az ajándékokat! Nálunk is az a szokás, hogy én veszem meg mindenki nevében és persze én is találom ki, hogy mi legyen a meglepetés. Sokan vagyunk így ezek szerint, amit akkor élvezek ha van sok-sok ötlet, ezért voltam ennyire kíváncsi. Még egyszer köszönöm és szép ünnepeket kívánok! Ibolya

Annamari írta...

Nincs mit és örülök ,hogy olvasol :) nálunk is van még ezenkívül barátnőm két kisfia meg másik barátnőm két kislánya :) van gyerek bőven :)minden évben annyira tanácstalan voltam de most meg minden jött ruki-zuki :D

Kata anya írta...

Nálunk minden évben van társasjáték és könyv a gyerekeknek.Legot is hoz majd a Jézuska Csongornak illetve Szabolcsnak duplot.A majmos társas van nekünk is és nagyon szeretik a gyerekek.Nekem a vasalható gyöngyöt sokkal jobban szereti Csengus.Mi is vettünk ezt a fajta tv játékot :)Már csak német nyelvű játék kell hozzá(ugye Csenge németet tanul illetve az ovi is német nemzetiségű).
Azt vettem észre,hogy ahogy nőnek nehezebb Nekik ajándékot venni,legalábbis Csengével így voltam idén.
Mamák helyett Én veszem meg az ajándékot,ez Nálunk jobban beválik!:D

Annamari írta...

Kata a társas és könyv az nálunk is alap minden évben :) a vasalható gyöngy jobb szerinted? német nyelvű játékban szívesen segítek :) nálam pont fordítva éppen a legkisebbel estem gondolkodóba,hogy mitis ami értelmes, igazából én is örülök,hogy anyum és tesóm rám bízza az ajándékvásárlást így sokkal jobb