2013. február 15., péntek

Veresegyház

Ma délelőtt Veresegyházra megyünk pár napra ,hogy apósommal legyünk picit, szívinfarktusa volt és nincs a legjobb bőrben, anyukámék házában leszünk,üresen áll már egy ideje remélhetőleg nem lesz semmi gikszer :)) talán az valami jel,hogy seholsem találom  bejárati kulcsom? A veresi piac felér egy jobb fajta ........ ízével, imádooooooom. Lesz időm végre az összes barátomra nem mint az egynapos hazalátogatásaink alkalmával szokott lenni,hogy jut mindenkinek egy: szia! hogy vagytok? viszlát! remélhetőleg a tó be van fagyva és lehet korizni, Holly még mindig nem próbálta ki az új koriját, pedig módfelett szeretek én is korizni csakhogy sehogysem futja az időnkből ... ha visszajövünk csajos napot tartunk mert ez a kívánsága így ha hétvégén nem is de majd jövőhéten korizunk valahol.

Ma kiesett az első fog :) nem gondoltam,hogy ilyen korán elkezdődik. Reggelre reméljük megérkezik a fogtündér is. De nagyon keservesen aludt el mert a fog is kellene neki és mondta inkább elrakja nehogy elvigye, mondtam majd lebeszélem a tüncsivel,hogy ne vigye el elsőszülöttem első fogát :) Aki jártas már ebben elárulja nekem,hogy mennyi idő míg kinő az új fog? vagy változó gondolom kinek hogy.

6 megjegyzés:

Szandra írta...

Változó hát :)Márknak elég lassan nőtt. Ő már az 5. kiesettnél tart :D

gorane írta...

Petraámnak 5 kiesett foga van eddig és 2 mozog.Az alsó kettő gyorsan kinőtt,de a felsők nagyon soká és sajnos nagyon girbegurbán....
Mi is egyezkedtünk a fogtündérrel,csak megnézte a fogacskák és betette az ajándékot.:)Hűtőmágnest és matricát.
Csillusom a szopizós ujját tette a párna alá...hátha neki is hoz valamit a fogtündér...:))
Puszi Nektek!
(van már neve az éttermeteknek?hogy alakul?)

dorkukac írta...

Pankának ugyanennyi időse esett ki és 2-3 nap múlva már ott volt az új teteje

Névtelen írta...

nagyon változó, mikor nő ki az új. szép lassan, de nyilván a teteje hamar láthatóvá válik, hisz kitolta a tejfogat.
mi a vigye ne vigye a fogtündér problémát az alábbi módon oldottuk meg.
az első fog kiesésekor a tündér "küldött" egy kis tartódobozt, amelybe Ati tette bele a fogát, így ment a párna alá. a tündér elvitte, cserébe hagyott 200 ft-ot és egy üzenetet, hogy köszöni szépen, a dobozkát névre szólóan megőrzi (nehogy a gyerek véletlenül is elhagyja a kósza kis fogacskát), és amikor az összes párna alá került fog belekerül, akkor majd az utolsó után vissza fogja hozni, addig pedig minden fogért 200 ft jár.
így tudja, hogy ha mind kihullott, vissza fogja kapni és még jól is jár, hisz nem kell őrizgetni, ráadásul pénzt kap érte.
ismerek olyat, ahol játékot hoz a fogtündér (ez először jó móka volt a szülőnek, de kb az ötödik doboz lego után már nem élvezte annyira)
így is, mire a 60 tejfogat letudjuk, kisebb vagyonba kerül majd a váltás :D

a két kisebbnél már nálunk is esedékes, Máténak kettő mozog egyszerre, Vevinek egy. most izgulnak, kié esik ki hamarabb.
én meg vadászom a tárolót.

apósodnak gyógyulást, nektek jó pihenést.

dius

Mariann írta...

A veresegyházi tavon is lehet korizni? Nem is tudtam, de akkor mi is megnézzük! :)

brü írta...

Tök változó. Petrának a 6. mozog most, az első kettő amikor kiesett, fél évig fogatlan volt tőle :D Majdnem 7 volt amúgy, mikor neki kiesett az első. Dius, a fiúknak már mozog???Ez nem semmi :)