2014. január 26., vasárnap

Holly ésa ziskola

Alakulunk. Bár a reggelek 80% arról szól,hogy neeemakaroooook iskolába menni és uuuuutálom az iskolát, ennek ellenére a délutánok zökkenő mentesebbek lettek. Az igazsághoz tartozik,hogy bevezettünk egy jutalmazó rendszert, megnézem a házit sacc per köbö kiszámolom mennyi ideje van elkészíteni, ha készen van időben kap egy matricát, 10 matrica után elmegyünk kettesben oda ahova Ő szeretné :) most 12 matricája van, az első 10-re mozit választott és már azt is tudja mi lesz a második 10-zel (autómosóba akar menni :D :D) van már egy terv a 3. tízre is :) vonattal menjünk fel Pestre kajcsi csavargás és vissza ... ennek köszönhetően minden nap időben kész a feladat és nem kell 2-3 órán keresztül könyörögni, max egy óra alatt kész vagyunk mindennel mert azért egy kis szünet kell :D A héten kijelentette,hogy anya én leszek a legjobb! És jó,hogy mindezt magától tette ... De erre csak annyit válaszoltam, hogy tökmindegy milyen tanuló vagy (csak ne bukjon meg) ha 5-t kapsz ugyanúgy foglak szeretni mintha egyest (nálunk 1-es a legjobb) a gyerek nem stresszel nem feszült és reményeim szerint egy erős közepes lesz :) persze ha annál jobb az még jobb de ha rosszabb sem fogom kitagadni :)

2 megjegyzés:

Reni írta...

Nálunk az Angry Birds madár lett a motiváció...mivel csak 1 van (még) ezért nálam van és akkor alhat vele,ha minden rendben volt a suliban...leginkább magatartásilag :))
Milán sem lesz kitűnő...de nem is érdekel...amit tud azt biztosan tudja és a tanító néni is kicsit maximalista...szerencsére reggelenként nincs gond...és a gyakorlás sem mumus,mert tudja,hogy ha készen van akkor még játszhat is...meg azt hiszem nálunk sokat segít a karate is...jó társasága van ott,szeret oda járni és próbál fegyelmezetten odafigyelni...ki nem hagyná...
Szerintem Holly is Milán is kihozza magából amit lehet...és igazad van,mert az a legjobb,ha magától megérti,hogy saját magának tanul...és Ő mondja ki,hogy a legjobb akar lenni! Mi meg segítjük ahogyan tudjuk :)

Annamari írta...

Reni, én azt hittem csak nekem van ilyen keményfejű gyerekem de nagyjából akikkel beszélgettem mindenki valamilyen motivációs dolgot bevezetett. Nem emlékszem ennyi idősen milyen voltam csak arra emlékszem,hogy jött egy tanár és pikk-pakk megutáltatta vele az iskolát,hogy mikor arra nem emlékszem.

Holly nagyon nagy alvó akárcsak én, a reggeli kelés az maga a pokol mindkettőnknek, férjem nem nagy alvó meg a két kicsi sem, általában 8-kor maguktól ébrednek de Holly 10-kor vánszorog ki az ágyból általában.

Hollyval és Árminnal járunk szerdán 3-ra egy foglalkozásra ahol németül beszélgetünk, csak külföldiek vannak és utána Hollynak 5-től hip-hop van.

Ahogy írod segítem amiben tudom :) éppen ezért döntöttem úgy,hogy most nincs semmi féle követelmény, ha még én is stresszelném sose szeretné meg az iskolát, tudtam,hogy be fog ez következni,hogy a legjobb akar lenni de sokkal jobb,hogy magától mondta és magának akar megfelelni mintha nekem akarna, nagyon maximalista és elkeseríti,hogy nem Ő a legjobb, tegnap pl sírva jött ki a suliból,hogy mindig Ő az utolsó az öltözésben :))