2016. március 21., hétfő

Pár szóban Floridáról (KEY WEST)

A Key Westre vezető út gyönyörű volt még hol csepergő hol szakadó esőzésben is.


Florida Keys sok-sok kis szigetből áll és hídon keresztül jutsz egyik szigetről a másikra hosszú-hosszú kilométereken keresztül de végig kétoldalon az óceán :) számomra egyszerűen lenyűgöző látvány volt. Az út nagyon hosszú de szerintem ez napsütésben varázslatos lehet és egy szempillantás alatt ott találjuk magunkat.

A szigetek legdélebbi pontjától mindössze csak 90 mérföld Kuba, ahova
sajnos még átkompozni/hajózni nem lehet, ehhez a kőhalomhoz pedig hosszú sor
állt így megpróbáltam gyorsan lekapni amikor nem állt éppen senki ott. Csináltam egy selfit is ami nem a legjobban sikerült de az enyém :) A sorban állás nem tartozik a kedvenceim közé így azt most ebben az esetben kihagytam mert készültem az Orlandoi universal stúdióra ahova külön idegzetet kell létrehozni pláné ha valaki nem szeret sorban állni :)Maga Key West is gyönyörű, igazi tipikus Amerika :) az eső néha alább hagyott és/vagy teljesen elállt így azért itt is mentünk egy kört. Itthon sokat gondolkodtam, hogy itt is foglalni kellen szállást egy éjszakára mert az út is hosszú és megnézni is kevés lesz az itt eltöltött idő aztán mégsem foglaltam amit nagyon megbántam :( ha erre készültök csak egy jótanács egy nap egy éjszaka kevés.

 Igazi amerikaiakkal találkozni egy "élmény" volt Miami után, végre angol szót hallani űberkirály érzés mert ez Miamiban valahogy nem divat, aki tud az is spanyolul szólalt meg először de a 80% csak spanyolul nyomta .... bleeeeeh :/ ........ visszatérve Key Westhez azt mondom kihagyhatatlan, nagyon barátságosak az emberek :)

A Hard Rock részünkről kihagyhatatlan bármerre járunk, finom kaják jó kis italok ..... az árak nem éppen barátságosak de mi így szeretjük :) egy-egy kaja, egy-egy innivaló és egy üdítő mindössze 60 dollár volt :))) de megérte minden egyes centet, a koktél után fél óráig csak kóvályogtam, gondolom ez annak tudható be, hogy azért nem vagyok olyan nagy piás .... de bazi finom volt. A borravaló kötelező mint a számlán is látjátok de aranyos volt a kis mókus megérdemelte a 20%-osat :)


telis tele turistával :)

Nincsenek megjegyzések: