2012. január 14., szombat

Itthon édes itthon :)

Annyira jó itthon lenni,hogy csuda :) Köszönöm mindenkinek a kommenteket nagyon édik vagytok jól esik ♥ Sokkal jobban érzem magam, a hátam még fáj kétoldalt de mást már nem érzek ... még egy hét és remélem gyógyultnak mondhatom magam ... hétfőn megyek vérvételre és tüdőröntgenre remélem minden rendben lesz.

Amíg a kórházba voltam Hanna sokat változott, el sem hiszem.Nézegeti az öklét, visszabeszél ha beszélek hozzá és nagyokat mosolyog, egy tündér cukorfalat :)Az, hogy Áminnal mi történt az is egy rejtély számomra a ruháinak a 80% kicsi lett rá ez az egy hét alatt. Most vagy összementek a ruhák vagy Ármin nőtt egy pár cm-t. Folyton kézben akar lenni, ha éppen gyanútlanul állok a konyhaszekrénynél egyszercsak ott terem és már nyújtja is a kezét egy á-á-á-val megtoldva. Elkezdett egyre több szót mondani, de a legjobb mikor a nevét mondja :D olyan cuki ♥

Holly pedig ....... nem is tudom mit írjak mert a sima dicsérő szavak fabatkát sem érnek ... olyan gyorsan felnőtt és olyan felnőtt :) nagyon sokat segít, néha csak ránézek és már könnyes is a szemem, hogy ne-ne és ne ... neki még nem kell ennyire felnőttesnek lennie, vigasztalja Ármint ha elesik, ad neki enni, játszik vele, szalad a picurhoz ha kiesik a cumi a szájából, hintáztatja a hintaszékbe ha éppen valamit csinálok ... (és olyan komoly beszélgetésekbe kezd bele velem,hogy csak ámulok, simán elküld lefeküdni ha látja, hogy fáradt vagyok és bizonygatja,hogy Ő simán elbír a két picivel menjek csak) ... de nem az Ő dolga,hogy folyton a testvéreit pesztrálja, neki az a dolga,hogy gyerek legyen és játsszon ráér még bőven felnőni ... sose fogom rátukmálni az öcsit meg a hugit csak ha Ő is akarja. Beírattam tornára, tegnap volt a zapával az elsőn, nagyon tetszett neki.

Egy kis közvélemény kutatás: Ti adnátok e más anyától származó anyatejet a gyereketeknek és ha igen tudjátok e,hogy honnan lehet beszerezni?

13 megjegyzés:

brü írta...

Jajj egyelek meg, olyan arin írsz♥
Én őszintén szólva nem adnék, akkor inkább tápszer...amúgy a védőnő intézi, legalábbis itt :)

Rena írta...

Szia.
Örülök,hogy otthon vagy. Mielőbbi felépülést :)
Én sem adnék más anyától tejet, de ha te mégis úgy látod jónak szerintem adhatsz. Biztosan jól felülvizsgálják ezeket higiéniai szempontból. Viszont hallottam olyat is,nem tudom mennyire igaz,hogy ezeket a tejeket, már annyira fertőtlenítik,meg olyan sok eljáráson mennek keresztül,hogy mire eljut hozzád,addigra nem lesz olyan tápláló. Remélem nem beszélek hülyeséget :D Egyébként védőnő intézi nálunk is.
puszi

Névtelen írta...

örülök, hogy jobban vagy ♥

én sem adnék mástól, sok millió gyerek felnő tápszeren, nem ezen múlik.
nálunk egyrészt intézik hivatalból, de tudok olyan anyukákról, akik egyszerűen megbeszélik és elintézik egymás közt. itt nincs vizsgálás, fertőtlenítés, semmi, hanem anyuka lefeji, és a tejtesóék mennek érte.
ez nekem elég visszás :/

Annamari írta...

köszönöm a véleményeket

megmondom őszintén én olyan taszítónak tartottam és kíváncsi voltam én gondolom e rosszul,én is úgy vagyok vele,hogy inkább tápszer Ármin is azt kapott 4 hónapos korától és kevesebbet beteg mint Holly aki 1 évesen is szopizott még

Névtelen írta...

Szia!Nekem mind kettő lány kapott mástól anyatejet Dorina 1.5éves koráig Csenge 1-éves koráig.Én nem tartottam taszítónak sőt örültem neki h anyatejet kapnak.Minden nap mentem a friss tejért.Bátran elfogadtam mivel nagyon sok vizsgálaton kell átesni az anyának h eladhassa....De mindenki máshogy gondolkozik..
Piroska

Névtelen írta...

Szia!

Én sokáig eladtam a tejemet.Tényleg sok vizsgálaton megy keresztül.De nálunk pl.megnézik kitől származik a tej és véleményt kérnek a védőnőktől pl.tisztaság,sdt.az illetőről.
De visszont én soha nem adnék más tejét a gyerekemnek mert ezeket a tejeket összeöntik.Szóval egyveleg az egész.
Bár nekem olyan sok volt hogy egy embernek elég volt igy az ennyémet nem öntötték össze senkiével.(Egy orvos horta.)
További jobbulást.
Hollyról az én lányom 5.fél éves de ugyan úgy viselkedik mint Holly.Mintent ő akar meg csinálni.
Na ez jó hosszú lett.

Üdv incy

Névtelen írta...

Azt el felejtettem hogy aki leadja a tejet előtte.Csináltatni kell 1 vérvételt,bőrgyógyász,és az ÁNTSZnek küldeni kell egy kis csomagot.Szóval nem csak úgy le adjuk a tejet.

Üdv incy

szandra írta...

Na pont az előző bejegyzésedhez írtam le erről a gondolataimat :D Tömören, nem adnék.

szandra írta...

Ja, és Hanna valami csodaszép :)

hermi67 írta...

Drágám,döbbenten olvasom,hogy tüdőgyuszid volt :(. Remélem,most már erőre kapsz,nagyon nagyon drukkolok.
Imádom,ahogy írsz. Bőgtem,mikor olvastam a kórházról szóló bejegyzésedet. El tudom képzelni,hogy mennyire hiányozhattak a gyerekeid,össze szorult a szívem.
Hát, más anyától kapott tej? Annak idején Tőlem vittek, három kisbabának(tiszta tejcsárda voltam, napi 1,5-2 litert vittek el). De nem az anyatej gyűjtőbe vitték, hanem a gyermek orvosom küldte hozzám a szülőket( az egyikek kivéve,mert Ő maga is gyermek orvos volt.) De kellett csináltatnom HIV szűrést, tüdőszűrésem volt. És nyilván rám volt "bízva",hogy mit eszek. De hát az én kicsim is szopizott,így Ő áltatala a másik 3 kicsikére is "vigyáztam. Nem tudom,ott hogy megy. De védőnő gondolom ott is van,Tőle kérdezzél rá.
Gyönyörűek a gyerekek♥

Annamari írta...

Piroska: nagyon sokáig gondolkodtam mitévő legyek, merthogy legalább 3-4 hónapig szerettem volna ha anyatejet kap vagy főleg ha netalántán beteg lenne, nem sértően akartam írni ezt a taszító szót csak nekem olyan fura,hogy valaki másból jön ki. Hollyval rengeteg tejem volt, Árminnál már igencsak megszenvedtem,hogy 4 hónapig szopizzon a homeos bogyóktól kezdve a mellszívóig mindent bevetettem.

Névtelen írta...

Én nem vettem sértésnek azért írtam ki hogy gondolja...Én nem haboztam rajt én elfogadtam minden félelem nélkül..És nem bántam meg...:)Gyerkőcök gyönyőrüek:)Piroska

Ebdette írta...

Gyönyörűséges :)
Én adnék, védőnőnél érdeklődj vagy keress barátnőt, aki szoptat :)