2015. október 2., péntek

Piaci élménybeszámoló :)))

A mai nap Hancsival kitrappoltunk a piacra Sopronba mert éppen arra volt dolgunk. Rá kellett jönnöm ezt nagyon szeretném minden nap, amikor még Magyarországon laktunk nem voltam még háziasszony se anya se feleség így sose érdekelt, pedig a veresi és a gödöllői piac is csúúúúúcsszuper, hát most nagyon tudnám értékelni ..... azt,hogy tudom a paradicsom a néni kétkezi munkája és,hogy a fokhagyma házi és a szőlőt reggel szedték le felbecsülhetetlen, mindennek íze van és ahhhhhh nem is tudom,hogyan tudnám jól megfogalmazni de piac rajongó lettem. Sajnos a közelünkben nincsen és minden másnap mondjuk átjárni csak ezért Magyarországra kicsit sok lenne ... nézzétek ezt a sok gyönyörűséget amire ma szert tettem és még van egy két dolog ami lemaradt a képről ... csak,hogy egyet kiemeljek, pl a petrezselyem, nézzétek ezt a csokrot, a zöldségesnél ebből 10 csokor lenne itt a piacon ez 200 forint volt és rengeteg, imádom a friss petrezselyem illatát :) nem bírtam ellenállni kettőt vettem.

A korral jár biztosan de sokmindent szeretek amire eddig nem is figyeltem, szeretem amikor a terasz ablakon beszűrödnek a nap sugarai és olyan melegséges tőle a helyiség, szeretek hüvős nedves párás reggelen sétálni a lehullott levelek között, imádom a hosszú téli estéket,a forró csokit és a sütőtököt, imádom az októbert amikor elkezdenek szebbnél szebb színekbe pompázni a fák levelei és minden tele van meleg színekkel. Vettünk ma faragnivaló tököket is, azt esetleg tudja valaki mikor kell kifaragni és kitenni dísznek? Lehet már most vagy csak Halloweenkor?

2 megjegyzés:

Laura írta...

A Halloween tök nem bírja sokáig, miután kifaragod max 1-2 hét és szétrohad... (bocs a csúnya kifejezésért) Ha most kifaragod, akkor nem bírja ki 31-éig, szerintem.

Annamari írta...

Köszönöm az infot :) akkor még nem faragunk, egyelőre hüvősre tesszük :)